Križevi za nadgrobne spomenike i kako ih odabrati?

nadgrobni kriz s pozlatom, kriz s ruzom, kriz s isusom kristom

Uz veliku ponudu križeva za nadgrobne spomenike, pokušat ćemo Vam pomoći u odabiru. Križevi za nadgrobne spomenike grupiraju se u 3 kategorije:

  • Križevi bez dodataka
  • Križevi s ružom ili ostalim dostupnim cvijećem
  • Križevi s Isusom, tzv. Raspela

Dostupna su za ugradnju i raspela bez križa, kao što je ovo ovdje. Takva raspela svrstavamo u aplikacije za nadgrobne spomenike, koja također lijepo izgledaju na spomeniku.

Svaka od tih grupa sadrži veliki izbor ovisno o boji i dodacima koje sadrži. Pa tako na primjer postoje brončani križevi, bijeli križevi, crni križevi i inox križevi, a dodaci na tim križevima mogu biti razni estetski ili simbolični.

Pogledajte ovdje o čemu pričamo.

S obzirom na montažu križevi za nadgrobne spomenike se kod nas većinom ugrađuju na sami spomenik (vijci sa stražnje strane križa), međutim postoje i tzv. samostojeći križevi koji imaju vijke s donje strane pa ga se može ugraditi bilo gdje na pokrovnoj ploči groba.

Visine križeva se kreću od otprilike 12 cm visine, pa do 130 cm visine, međutim najčešći su ipak oni od 20 cm do 50 cm visine. Naravno, ovaj izbor najviše ovisi o dostupnom prostoru na samom nadgrobnom spomeniku.

Oznake: