česta pitanja

Česta pitanja – Općenito

  • Blog
  • Česta pitanja – Općenito
Izrađujemo novu grobnicu. Kako možemo vaše artikle postaviti na spomenik?

Naše proizvode možete kupiti u našoj trgovini ili putem internet trgovine, a postaviti Vam ih može kamenoklesar.
Također, Vaš kamenoklesar može dobaviti artikle umjesto Vas. Samo svom kamenoklesaru recite da želite artikle marke Caggiati, dostupne u tvrtki Marmeton d.o.o. i kamenoklesar će ih sam za Vas nabaviti i postaviti Vam ih.
Naše artikle možete pronaći na našim Internet stranicama i online katalogu tvrtke Caggiati, također gotovo svaki kamenoklesar ima naše kataloge. Na licu mjesta s kamenoklesarom dogovorite artikle koji Vam odgovaraju i kamenoklesarstva će sve za Vas odraditi.

Postavljate li vi slova na spomenik?

Bavimo se isključivo prodajom. Naše proizvode ugrađuju kamenoklesarstva – postavljaju slova na spomenike, vaze, svijećnjake, križeve, nadgrobne slike itd. i svaki kamenoklesar zna vrlo vješto postaviti slova iz naše ponude.
Slova tvrtke Caggiati imaju već dugu tradiciju na hrvatskom tržištu (preko 25 godina), tako da kamenoklesarstva diljem Hrvatske imaju jako puno iskustva baš s našim slovima. Neka od najtraženijih slova su: Mundial bronzo, Romano bronzo, Mundial inox, Romano inox

Na vašoj Internet stranici, na linku Galerija vidjeli smo spomenik koji nam se sviđa. Željeli bi isti takav sa jednakim ukrasima. Kako da to pokažem svom kamenoklesaru?

Pošaljite nam sliku spomenika koji Vam se sviđa, a mi ćemo popisati šifre artikala koji se na njemu nalaze. Sliku spomenika pokažite svojem kamenoklesaru i on će u dogovoru s Vama napraviti takav ili sličan spomenik s nadgrobnim ukrasima s popisa.

Imam staru fotografiju pokojnika i željeli bismo prije dana Svih Svetih staviti tu sliku na spomenik? Je li to moguće?

Naravno. Postavljanje porculanske slike na grob vrlo je jednostavno i možete ju postaviti sami.
Naime, fotografiju nam pošaljite e-mailom, WhatsApp-om, Viber-om, hrvatskom poštom ili ju dostavite osobno u našu poslovnicu, a mi ćemo ju obraditi i ispeći na porculanskoj pločici u roku od 7-10 dana.
Nadalje, za postavljanje (vidi upute) očistite mjesto na spomeniku alkoholom gdje ćete nalijepiti fotokeramiku. Tada ju jednostavno sa silikonom (koristite više silikona) zalijepite na spomenik, te preko nje stavite ljepljivu traku i kroz nekoliko sati tu ljepljivu traku skinite. Vaša slika trajno će stajati na spomeniku.
Za više informacija pogledajte najčešća pitanja vezana za fotokeramiku (nadgrobne slike).

Kako se ugrađuju nadgrobna slova za spomenike?

Nadgrobna slova se ugrađuju na način da se buše 2 rupe u kamenu po svakom slovu. Potom, se rupe popunjavaju dvokomponentnim epoksidnim ljepilom koje povezuje kamen i metal te se slova fiksiraju u rupe.
*Savjetujemo da ugradnju slova prepustite majstorima kamenoklesarima koji imaju potrebna znanja za bušenje u kamenu i ugradnju nadgrobne galanterije.