Najčešći natpisi na nadgrobnim spomenicima

Izrađujete grob i ne znate što biste napisali na nadgrobni spomenik? Koje posvete na spomenicima su primjerene?

Ako ste u mogućnosti smislite sami posvetu za spomenik misleći na svoje pokojne i sjećanjem na zajedničke trenutke pokušajte posveti dati dublji smisao. Ako se pritom prisjetite neke pjesme koju ste skupa voljeli pjevati, stavite najljepše stihove te pjesme na spomenik.

Stihovi na spomenicima često se koriste kao način izražavanja osjećaja, a nerijetko se na spomenik stavljaju i poslanice iz Biblije. Važno je samo da ta posveta ima značenje za vas i za pokojnika.

 

Ponekad nam razne sitnice u životu nešto simboliziraju jer oko njih postoji priča i sjećanja. Svoje misli i osjećaje još možete izraziti i dekorativnim i simboličnim ukrasom kao što je ruža, leptirić ili možda suze. Između odabira nadgrobnih dekoracija (aplikacija) možete pronaći onu koja za Vas i pokojnika simbolizira nešto više, nešto što razumijete samo Vi.

 

Ipak, ako se odlučite za uobičajene natpise na nadgrobnim spomenicima, neki od najčešćih su:

TIHI DOM OBITELJI (prezime)

MIR VJEČNI

POČIVALI U MIRU BOŽJEM

SPOMENIK PODIŽU (djeca, obitelj,...)

SPOMENIK PODIŽU OŽALOŠENI (roditelji, djeca,...)

Između ostalog, što god odabrali neka bude dio vaših misli, nešto što će vas umiriti i dati vam osjećaj spokoja kada dođete na grob voljenima. Najljepši nadgrobni natpisi su oni napisani od srca.

Širokim odabirom slova za nadgrobne spomenike možete svoje posvete napisati po Vašem ukusu.

Također, razne posvete za spomenike moguće je napisati i pomoću fotokeramike. Fotokeramika tipa Knjiga i Pergament, daju slobodu da se napišu posvete na spomenicima, a moguće je dodati i sliku pokojnika.

 

Povezani članci:

Pročitajte kako odabrati dimenzije slova

Pročitajte neke od najčešćih pitanja koje kupci imaju