Fotokeramika – Najčešća pitanja

1. Kako odabrati fotokeramiku?

Odabir fotokeramike najviše ovisi o pitanjima poput:

Imate li već postavljenu sliku na spomenik pa sad želite postaviti sliku druge osobe - tada je najbolje poslikati trenutno postavljenu/postavljene slike i izmjeriti njihovu dimenziju kako bi se mogla izraditi nova, za novu osobu, a da pozadine, omjeri, boja pristaju uz već postavljenu sliku.

Napravili ste novi nadgrobni spomenik ili ste ga dali na izradu - tada odabir može ovisiti jedino o prostoru koji Vam je dostupan na spomeniku, ako imate dosta mjesta na spomeniku tada imate potpunu fleksibilnost u odabiru fotokeramike. Detalji poput odabira kako želite da fotokeramika izgleda ovisi samo o Vašim željama i ukusu. U ovim situacijama naručitelji imaju najveću slobodu odabira.

Zamijenili biste već postavljene slike novima - u ovom slučaju također imate veliku slobodu izbora što se tiče detalja oko fotokeramike. Jedino što Vas u ovom slučaju može ograničavati je odabir dimenzije fotokeramike zbog rasporeda slova i ostalih ukrasa na nadgrobnom spomeniku.

2. Kako poslati/skenirati/odabrati sliku?

Molimo vodite računa o kvaliteti originala kojeg nam šaljete, jer samo dobar original može rezultirati i dobroj kvaliteti slike.

Ukoliko ste nesigurni o kvaliteti ili imate mogućnost odabira između par fotografija, slobodno nam ih pošaljite, rado ćemo Vam pomoći oko odabira najkvalitetnije.
Sliku skenirati na minimalno 600 dpi u .jpg formatu. Ako sliku režete (engl. crop) molimo da vodite računa o tome da uhvatite kompletni torzo, ramena, frizuru osobe, odnosno sve ono što želite da bude vidljivo na fotokeramici.

Slike možete poslati u digitalnom formatu:
• Ispunjavajući online formu za narudzbu fotokeramike - na za to predviđenom mjestu (maksimalno 2 slike)
• Na email adresu: marmeton@marmeton.hr

Slike možete poslati poštom na našu adresu:
Marmeton d.o.o.
Druge Poljanice br.2
10040 Zagreb

Osobno ih dostaviti u našu poslovnicu:
Marmeton d.o.o.
Druge Poljanice br.2
10040 Zagreb
Za vrijeme radnog vremena: Pon-Pet 8h-16h

3. Kako i gdje preuzimamo gotovu porculansku sliku? Koji su načini plaćanja?

Nakon što Vas kontaktiramo da je porculanska slika gotova, možete ju preuzeti i platiti gotovinom u našoj poslovnici ili je možemo poslati poštom. Porculanske slike poslane poštom plaćaju se pouzećem dostavljaču ili ju možete platiti po ponudi putem Internet bankarstva. Trošak dostave pogledajte ovdje.

4. Postoji li mogućnost da kod knjiga i pergamenata stavimo svoj tekst i posvetu? Također željeli bismo dodati još neki sadržaj, je li to moguće?

Kod fotokeramike u oblicima knjiga i pergament, a također i kod svih ostalih oblika, naručitelj ima slobodu birati kako želi da ona izgleda. Slike fotokeramike koju imamo na našim web stranicama i u katalogu su ogledni primjerci.

Kod fotokeramike najčešće se stavlja svijetlo plava pozadina za porculanske slike u boji, odnosno svijetlo siva za crno bijele porculanske slike. Razlog je taj što se tada svaka iduća slika koja se postavlja na nadgrobni spomenik može uskladiti kako bi si sve slike na spomeniku vizualno odgovarale.